Sice banden (de)montage topklasse

S300 & S1000 montagemachine

SICE S 300

montagemachine Sice S300

Onze S 300 topmachine voor het dé- en monteren van ALLE personen- en bestelwagenbanden ZONDER enige lichamelijke inspanning van de gebruiker en ZONDER gebruik van een bandenlichter!!

Twee joysticks geven u de volledige controle over de hydraulisch gestuurde bewegingen van de onderste afdrukschijf en de unieke CARROUSEL kop boven. Deze kop combineert een drietal functies ineen: een demontagehaak, een montagevinger en een afdrukschijf voor de bovenste hiel.

Het opspannen gaat heel gemakkelijk: met de wiellift brengt u het wiel op de opspanflens en met een lichtmetalen conus wordt het wiel krachtig met de ingebouwde drukvermeerderaar op perslucht op het middengat opgespannen.

Voor het losdrukken van de onderste hiel is een ingebouwd kleurencamera systeem met led-verlichting en een TFT scherm beschikbaar. Voor de juiste afstelling van de carrouselkop geeft een laserstraal de positie ten opzichte van de velg aan.

Het enorme opspanbereik (12-32” velgdiameter en max. 16,5”velgbreedte) kunnen alle bestaande band/velgcombinaties worden verwerkt met een maximale banddiameter van 1m25, uiteraard ook alle laagsectiebanden maar ook alle bestaande runflat systemen zelfdragend of met supportring, zoals de Continental CSR (Maybach) of de Bridgestone BSR (Toyota RAV D Executive).

Ook met omkeervelgen is rekening gehouden, waarbij het diepbed tegenover de velgschijf is gemonteerd zoals vaak bij de duurdere lichtmetalen velgen.

Maar ook de nog steeds in grote meerderheid voorkomende standaard wielmaten worden snel verwerkt: voor een 185/70/14 is slechts 80 seconden nodig voor het vervangen van de band!

De nieuwste inverter techniek is gebruikt voor de aandrijving van de opspanning: een elektronisch gestuurde meersnelheden regeling afhankelijk van het verlangde koppel.

Standaard is de machine voorzien van een pneumatisch gestuurde hulpschijf voor de geleiding van de hiel in het diepbed en van een hulparm om de hiel in het diepbed te houden voor extra stugge banden.

S300MAls extra’s zijn o.a. leverbaar een flens voor dichte (franse) wielen, een tubelessvulsysteem en een diagnosesysteem voor draadloze ventielen (TPMS) of een touchscreen mini computer met mogelijkheid voor het afspelen van demonstratievideo’s, videocamera voor de onderkant van het wiel, meten van profieldiepte en temperatuur van de band en digitale bandenpompklok.

SICE S 300
Opspanbereik 12” – 32”
Maximale wieldiameter 1.250 mm
Maximale wielbreedte 420 mm (16,5″)
Elektrische aansluiting: 230 V – 0,6-0,8 kW
Kracht hieldruk schijven 9.000 N (130 bar)
Gewicht 461 kg.

SICE S 1000

Gebaseerd op de bewezen duurzaamheid van de S300, die beschikt over een elektro/hydraulische aansturing van alle (de)monteerbewegingen, is nu een automatisch model in de topklasse aan het leveringsprogramma toegevoegd die absoluut contactloos en zonder bandenlichter de zwaarste band-velg combinaties verwerkt. De gebruiker kiest de wieldiameter en start daarna met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel het afdrukproces van de hielen gevolgd door de demontage van de bovenste hiel. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een slanke hardmetalen haak met een klapmechanisme die zich opent onder de hiel. Zo wordt de spanning bij het inbrengen beperkt en om dit ook te voorkomen bij het lichten van de bovenste hiel wordt het wiel voor een korte tijd automatisch iets naar achteren gestuurd. Dankzij de kracht van de hydrauliek krijgt u gemakkelijk alle hielen los, zowel van stugge UHP/Runflat banden, maar ook van de populaire Eco banden. De machine is uitermate duurzaam en bedrijfszeker, ook bij intensief gebruik.

De machine is beschikbaar in 4 verschillende uitrustingsniveaus. De machine is als TOP A versie ook leverbaar met een geheel automatisch proces voor het demonteren van de band en beschikt standaard over een kantel/laad systeem aan de voorzijde van de machine en o.a. over een ingebouwd TPMS diagnosestation.

SICE S 1000
Opspanbereik 13” – 32”
Maximale wieldiameter 1.200 mm
Maximale wielbreedte 400 mm (16″)
Maximum wielgewicht 80 kg
Elektrische aansluiting: 230 V – 0,6-0,8 kW
Kracht hieldruk schijven 9.000 N (130 bar)
Gewicht 500 kg.
montagemachine Sice S1000